Csomaglogisztika, kicsitől a nagyig.

Csomaglogisztika, kicsitől a nagyig.

Nem probléma a terjedelmes vagy törékeny csomagok fuvarozása. Érdeklődjön a méretkorlátokról és részletekről!

 

A kiscsomagos futárszolgálatok legtöbb esetben görgős vagy szalagos árutovábbító rendszert használnak. Ezek a rendszerek végzik az áru súlyának mérését és szortírozását is egyben. Gyors és kevesebb emberi erőforrást igénylő automatizált megoldást jelentenek, ha hatalmas mennyiségű, de kis méretű csomagot kell kezelni.  Hátránya viszont az, hogy jelentősen behatárolja a kezelhető csomagok méretét mind a súly, mind a méret tekintetében, és a gépesített munkafolyamat nem tud olyan kíméletes lenni az árukezelés terén, mint a kézzel történő szortírozás.

Az esetek többségében azokat a csomagokat, amiket az ilyen rendszert használó futárszolgálatok végzik, a nagyobb vagy törékenyebb termékeket vagy nem vállalják vagy külön díjakat kérnek a csomagfeladóiktól.

Ha az árukészlete olyan, ami közt előfordulnak törékeny vagy nagy méretű csomagok is akkor nehézkes megoldani egy-egy ilyen küldemény külön kezelését. A kivétel mindenképp megnehezíti a napi rutint. Megoldásként vagy személyes átvételt kell kérjen a vevőjétől, vagy fuvarozót kell megbízni, ami célfuvarként drága szállítási díjat jelent. 

Rendszeres előfordulás esetén megbízhat egy futárszolgálatot a kis méretű, kezelhető csomagokkal, és egy másik szállítmányozó céget,  akik a nagy, formátlan vagy törékeny árut szállítja.

Ez a felállás megoldást jelenthet a kiszállításokra vonatkozólag, de mindkét esetben meg kell, állapodjanak egy külön céggel akik a kapott csomagszámot figyelmbe véve kalkulál díjat.

 A mi erősségünk az, hogy nem csak a szállítmányozó cégek és a futárszolgálatok előnyeit ötvözzük de a pickpack csomagpontokra és külföldre is küldhet csomagot velünk. Kézi árurakodásnak köszönhetően sérülésmentesen tudjuk elvégezni a nagyobb csomagok szállítását is, és az 1 munkanapos országos deporendszerünknek köszönhetően a kis csomagos futárszolgálati feladatokat is versenyképes áron tudjuk elvégezni.